Környezeti nevelés

Környezetvédelmi Minisztérium támogatásával végeztük a „Győr-Bácsa ifjúságának környezet- és természetvédelmi szemléletformálásáért” projektet 2005-ben. A Tulipános Iskola és a bácsai óvodák közreműködésével valósult meg a projekt. Egyik szép eredménye a Jeles környezetvédelmi Napok naptára, amelyet bácsai iskolások és óvodások rajzai díszítenek.

2019 november 29-én környezeti nevelési programokat szerveztünk a Szitásdomb füvészkertben az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából. Programon a Kisbácsai Tagiskola 3-4. osztályos diákjai, valamint a NYME Apáczai Kar Neveléstudományi Intézet Erdőpedagógia projekt hallgatói vettek részt.

május 10-én Madarak és Fák napján vetélkedőt tartott a Szitásdomb füvészkertben óvodás és általános iskolás gyermekeknek a Zölderő Egyesület, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Kar Neveléstudományi Intézete és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Vetélkedőn közel 140 gyermek vett részt. A témákban központi helyen szerepelt az év madara (gyurgyalag) és az év fája (házi berkenye).